Bokintäkterna till Syrien

Amatören UnicefNär jag skrev ”Amatören” var min stora drivkraft just att försöka få alla mina tankar och uppslag att bli en färdig bok. Det var det stora målet, allt annat fick bli en bonus.

Därför bestämde jag mig för att om jag skulle få möjligheten att bli utgiven så skulle intäkterna gå till ett viktigare ändamål än min egen ficka. Jag är lyckligt lottad som har ett arbete jag trivs med och en inkomst jag kan leva på. Att skriva en bok handlade inte om det. Det handlade om att få utlopp för mina idéer och att jag älskar att skriva.

Det räcker med att titta på en nyhetssändning, vilken som helst, för att förstå lidandet och tragedin som plågar Syrien. Större delen av min frus släkt kommer från landet och många bor fortfarande kvar. Vi har pratat om situationen i Syrien vid varje familjesammankomst i snart två års tid. Det är inte svårt att känna sig både sorgsen och maktlös.

I veckan som gick fick undertecknad möjlighet att träffa UNICEF:s vice generalsekreterare Per Westberg och överlämna intäkterna för ”Amatören” till katastrofarbetet i Syrien. Det kommer endast att ha en marginell effekt, givetvis. Men det är mitt sätt att använda boken till att försöka bidra i det lilla.

Så varmt tack till er som har velat ge en debutroman med alla dess brister en chans. Ert bidrag går till tält, filtar och rent vatten.

Om du vill stötta UNICEF:s arbete i Syrien kan du göra en insättning till postgiro 902001-7. Märk ditt bidrag ”Syrien”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *