Därför utspelas ”Amatören” i Hässleholm

Som jag har bloggat om tidigare utspelar sig ”Amatören” i flera olika miljöer, däribland Miami, Stockholm, Halmstad och Hässleholm. Det finns flera anledningar till att min gamla hemstad Hässleholm är en av platserna.

Utan att avslöja för mycket av handlingen så behövde jag några specifika spots till boken, bland annat ett diskotek, ett lägenhetsområde och centrala delar av en stad. Att det blev Björket, Ljungdala och Hässleholms centrum föll sig naturligt då det är miljöer som jag själv är uppväxt med och därmed behövde jag inte göra någon direkt research för att kunna skildra dem korrekt. Jag har dock haft med mig mobilkameran och ett anteckningsblock vid besök hemma i Hässleholm för att dokumentera vissa detaljer specifikt.

Därtill var en stad av Hässleholms storlek lämplig då personer som har bott där länge både kan ha ambitionen att lämna och vilja etablera sig någon annanstans, samtidigt som staden för andra representerar trygghet, närhet och roten i ens tillvaro. Jag har själv hört åsikter längs hela skalan från släkt, vänner och bekanta och det är också en dimension som jag har strävat efter att skildra i boken.

Du kan läsa mer om bokens koppling till Hässleholm i Norra Skåne och Kristianstadsbladet.

2 reaktion på “Därför utspelas ”Amatören” i Hässleholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *